Wat vond jij het moeilijkst na je trauma?

Vragen en antwoordenCategorie: IncestWat vond jij het moeilijkst na je trauma?
Brigitte Remmelts Medewerkers gevraagd 5 jaar geleden

Loading

2 antwoorden
Brigitte Remmelts Medewerkers beantwoord 5 jaar geleden

Een cli├źnt vroeg mij wat ik het moeilijkst vond na mijn incestverleden. Na zo’n trauma loop je tegen een heleboel tegelijk aan, maar het vinden van veiligheid om de schuld en schaamte kwijt te raken vond ik een van de moeilijkste dingen.

Incest is nog steeds een taboe en er zijn zoveel mensen geweest die bij het woord incest alleen al hun rug toekeerden of een oordeel hadden. Dat heeft me zeker niet geholpen om er mee naar buiten te durven komen.

Mensen maken het klein, geloven het niet of leggen de schuld bij het slachtoffer. Nu begrijp ik dat dat ook weer te maken heeft met onvermogen om emotioneel toe te laten dat dit echt bestaat.

Voor mij heeft het heel lang een groot gevoel van eenzaamheid gegeven, want ik had juist zo hard iemand nodig die mij geloofde en mij kon helpen om te herstellen. Als die persoon er niet is, moet je vanuit je eigen puinhoop de antwoorden zien te vinden.

Loading

Brigitte Remmelts Medewerkers beantwoord 5 jaar geleden

Je kunt ook lid worden van de Facebook groep Herstel na incest. Hier kun je vragen stellen, informatie vinden en lotgenoten ontmoeten.

Loading