Crystal Insights

Het gebruik van het Crystal Insights spel

Het Crystal Insights spel is een spel met kristallen dat gebaseerd is op de filosofie van familieopstellingen. Je kunt het gebruiken om je plaats ten opzichte van mensen om je heen en allerlei andere aspecten van je leven visueel te maken.

Hoe het werkt

Elk kristal staat symbool voor een persoon of aspect van je leven. Door een opstelling te maken van jezelf en bijvoorbeeld je werk, hobby’s, familie en vrienden, word je je bewust van de plek die je jezelf geeft. Hierdoor zet je op een rij welke aspecten van je leven je graag wil houden en op welke plek je ze wil hebben. Daarnaast werk je aan de vraag welke aspecten in je leven je graag los zou willen laten.

Op deze manier ontdek je hoe je je leven meer kan afstemmen op je wensen. Daarnaast zie je ook je eigen kwaliteiten waar je zelf vaak overheen kijkt. In gesprek met elkaar kom je tot een nieuwe opstelling van de kristallen en verander je op dat moment actief iets aan je situatie.

Waar jij staat ten opzichte van je doel

Het spel kun je ook inzetten om een doel neer te zetten en te inventariseren waar jij staat op het pad naar dat doel. In de opstelling worden de blokkades naar je doel duidelijk, zodat je daar verandering in kunt aanbrengen. Zo zet je in de sessie minimaal één stap dichter naar je doel.

Het Crystal Insights spel is bij uitstek gericht op de vraag wat je zelf kunt veranderen aan je benadering van je situatie om je kwaliteit van leven te verbeteren. Het is geschikt voor emotionele problematiek, relationele vraagstukken, fysieke klachten en vragen rond persoonlijke ontwikkeling.

Ik gebruik deze methodiek bij coaching, maar ook tijdens Reiki-cursussen om je persoonlijke proces in beeld te brengen.

Naar de homepagina

Loading