Waarom Reikimaster zijn zo leuk is

Reiki bij Soul Insight
Reiki
Mijn cadeautjes

Mijn Reiki-cursisten zijn natuurtalenten, of ze het nu weten of niet. Dat geldt zeker voor de Reiki-cursist die op 30 januari zijn diploma ontving.

21 jaar oud en met een spirituele wijsheid die ik op mijn 21e in de verste verte nog niet had.

Wat hij meebrengt

Hij verloor eind vorig jaar plotseling zijn broer (het gezin heeft twee kinderen verloren) en de manier waarop hij hiermee omgaat vanaf het moment dat dat gebeurd is, is ongekend.

Hij rouwt als de rouw zich aandient en zet tegelijkertijd de lijn open naar de spirituele wereld. Hierdoor hebben zijn emoties de ruimte en is er tegelijkertijd de mogelijkheid om te communiceren met zijn overleden broers.

De eerste dag

We starten de eerste cursusdag met kennismaken en gaan vrij snel de diepte in. Als Reikibehandelaar breng je in de eerste plaats jezelf mee, dus daar beginnen we.

Deze jongeman heeft gekozen voor complementaire genezing en vanuit de al bestaande connectie met de reguliere medische wetenschap past Reiki daar prima bij.

Nog meer in zijn kracht

We zetten zijn kwaliteiten op een rij (dat zijn er veel!) en gebruiken de Crystal Insights om hem nog meer in zijn kracht te zetten. Hij neemt zijn plaats zonder reserve in.

Dit is een prima moment om hem de eerste twee inwijdingen te geven om de energiekanalen verder te openen. Aansluitend doen we een visualisatie waarin afscheid nemen opnieuw aan de orde komt. Hij komt er glansrijk doorheen.

Goed zorgen voor het lichaam

We lunchen vroeg en uitgebreid. Fysiek duurt het even voordat de hernieuwde energiebalans zijn plek gevonden heeft, dus er moet op de cursusdagen vooral goed en op tijd gegeten worden.

Mijn cadeautje verder uitpakken

Ik blijf me verbazen over deze cursist, de spirituele wijsheid die hij met zich meebrengt en de commitment die hij heeft naar zijn missie. Leren, ervaren en openstaan voor wat het leven hem brengt, of dat nu fijne of minder fijne ervaringen zijn.

Hij kan door diepe pijn heen kijken en tegelijkertijd de boodschap van onvoorwaardelijke liefde van het universum pakken.

Hij oefent na de lunch op zichzelf om de Reiki-energie door te laten stromen en vertrekt met cursusmap. Er gaat veel geoefend worden, dat weet ik nu al.

Een week later

Een week later komt hij terug en inderdaad, er is geoefend 🙂

Hij heeft zijn moeder behandeld, zijn vader en zijn vriendin. Door deze oefening ervaart hij fysiek steeds meer de energiestroming en de mensen die hij Reiki heeft gegeven, ervaren dat ook.

Reiki geven is als het trainen van een spier, vaker doen geeft meer impact. Tegelijkertijd groeit zijn vertrouwen in de werkzaamheid er van en dat helpt weer om zelf beter te voelen. Reiki geven is aarden en voelen, vandaar dat de cursusmap bedoeld is als naslagwerk. De praktijk en hoe je zorgt voor jezelf en de ander is wat ik als Reikimaster vooral meegeef.

Wat kan ik deze cursist nog meer meegeven…

Aangezien de Reiki-cursus altijd maatwerk is, kijk ik naar de behoeften en vragen van de Reikicursist. Deze jongeman staat voor integriteit, durven voelen en connectie maken. Hij doet me denken aan mezelf op die leeftijd: gemotiveerd om te leren, zichzelf te verbeteren en connectie te versterken.

Een van zijn wensen is om nog beter met zijn overleden broers in de spirituele wereld te communiceren. Ik leid hem in een visualisatie die hij thuis zelf kan gaan toepassen. Hij maakt niet alleen contact met zijn broers maar ook met zijn geleidegids.

Het voelt allemaal nog een beetje onwennig, maar naarmate hij meer oefent, gaat hij zijn camera scherp stellen, dat weet ik zeker. Hij weet al dat het onwennige gevoel veroorzaakt wordt door onzekerheid en zeker niet door gebrek aan vaardigheden. Hij gaat deze vaardigheden verder blootleggen de komende tijd.

Diploma-uitreiking

Het moment om hem zijn diploma uit te reiken is aangebroken en oh boy, wat heeft hij dat VERDIEND!

Ik kijk er naar uit om meer van hem te horen en…als je een Reikibehandelaar zoekt in de omgeving van Eindhoven, laat het me weten, dan breng ik jullie met elkaar in contact 🙂

Meer blogs in deze categorie

Reiki

Naar de homepagina

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *