Healing

Healing (Master Series)
Wat is healing?

Healing is de Engelse vertaling van heling. Ik versta onder healing het in balans brengen van geest, emoties en lichaam zodat het zelfgenezend vermogen dat iedereen van nature heeft goed kan functioneren.

Healing komt neer op werken met energie om de algehele balans te herstellen. Vanuit mijn perspectief komen lichamelijke en psychische klachten voort uit een onbalans.

Wat ik doe tijdens een healing

Ik gebruik Reiki (universele levensenergie) voor healing. Dat betekent dat ik negatieve energie losmaak en afvoer. Daarna geef ik positieve energie door om je op te laden en te ontspannen.

Wat ervaar je als client bij een healing?

Hoe je een healing ervaart is voor iedereen verschillend. Sommige mensen merken weinig maar zien in de loop van de tijd wel dat hun symptomen verminderen of verdwijnen. Anderen voelen warmte, kou en tintelingen. In het algemeen kun je wel zeggen dat je je meer ontspannen voelt na een behandeling.

Wanneer heb je baat bij een healing?

Als je fysieke of mentale klachten hebt, kan een healing heel zinvol zijn. Het doel is om de randvoorwaarden die je nodig hebt om je weer goed te voelen te herstellen of creëren. Dit werkt op mentaal, fysiek en emotioneel niveau.

Fysieke klachten zijn vaak terug te voeren op emotionele of mentale problemen.

Klachten waar je bijvoorbeeld aan kunt denken:

  • Hoofdpijn
  • Burnout
  • Chronische vermoeidheid
  • Pijnklachten zonder aanwijsbare oorzaak
  • Slaapproblemen
  • Spierblessures
  • Pijn door een chronische ziekte
  • Depressie

Voor mij is het heel belangrijk om je de beste randvoorwaarden te bieden door zuiver energetisch te werken. Sinds de start van mijn praktijk in 1994 ben ik me door blijven ontwikkelen op dit vlak.

Daarbij heb ik ook geleerd dat, wanneer je een structurele verandering wil creëren, daar ook inzet van jouw kant voor nodig is.

Gedragspatronen die klachten veroorzaken moeten ook overwonnen worden om verbetering op lange termijn mogelijk te maken. Ik zet graag in op die structurele verandering in plaats van symptomenbestrijding.

Kun je alles genezen met een healing?

Nee. In de eerste plaats is het altijd belangrijk om onder controle te blijven van je reguliere arts. Daarnaast is het nu eenmaal niet altijd mogelijk om bepaalde ziektes te genezen omdat er bijvoorbeeld fysiek teveel schade is om dat op te lossen.

Wat voor healer ben jij?

Ik ben er een voorstander van om na een paar behandelingen concreet te kijken naar de vooruitgang die geboekt is. Als er geen verbetering is, stop ik met behandelen. Als de healing op wat voor manier dan ook een positieve invloed heeft gehad, dan heb je dat zeker na een paar behandelingen gemerkt. Als dat niet zo is, erken ik mijn grenzen daarin.

Ik ga altijd voor het maximaal haalbare maar wel altijd binnen jouw grenzen. Energiewerk is heel krachtig en daar ben ik me heel bewust van.

Is een healing alleen individueel of ook in een groep?

Een healing is bij mij meestal individueel maar ik doe ook regelmatig groepshealingen.

Vragen over Reiki

Naar de homepagina

Loading