Hoe weet je of een medium ‘een goede’ is?

Een goed medium heeft mijns inziens twee belangrijke pijlers: hij of zij gaat op een ethisch zuivere manier met je om en verstrekt je juiste informatie.

Ethisch zuivere omgang

Met een ethisch zuivere omgang met jou bedoel ik dat het medium respect heeft voor jouw beleving, jouw grenzen en jouw belang.

Je hoeft zelf niet paranormaal begaafd te zijn om te kunnen voelen of die omgang klopt, je voelt je wel of niet prettig bij die persoon. Als dat niet zo is, dan hoef je niet eens te weten waarom dat zo is, je gaat er gewoon niet mee in zee. Je onderbuikgevoel kan je dat prima vertellen.

Veiligheid

De belangrijkste vraag is of je je veilig voelt bij dit medium om je kwetsbaarheid neer te leggen, net zoals je dat bij een andere hulpverlener zou doen.

Deze stap wordt vaak overgeslagen omdat je soms de neiging hebt om te denken dat het medium het vanuit het mediumschap wel beter zal weten dan jij. Op het vlak van veiligheid is dat gewoon niet waar.

Jouw belang

Bij ethisch zuivere omgang hoort ook het voorop stellen van jouw belang. Het is niet alleen de vraag welke informatie je wel en niet krijgt, maar ook hoe en of dat jouw belang positief dient. Je moet in mijn optiek in positieve zin iets hebben aan de informatie die je krijgt, zodat je verder kan.

De ethiek gaat verloren zodra het medium aan jou voorbij gaat door bijvoorbeeld zijn of haar ego/bewijsdrang op de voorgrond te zetten.

Jou in een afhankelijkheidspositie zetten door je voor te schrijven wat jij nodig hebt, past ook niet bij jouw belang.

Jouw belang hoort dus voorop te staan.

Keuzevrijheid

De vuistregel is dat je in elke stap de keuzevrijheid voelt om te doen wat goed voelt voor jou en iets niet te doen als het niet goed voelt.

Juiste informatie of niet?

Het bepalen van de juistheid van informatie kun je voor een groot deel ook op grond van je onderbuikgevoel. Als er bepaalde informatie wordt gegeven, resoneert dat bij jou wel of niet. Ook jij als ontvanger hebt een innerlijk weten dat kan voelen of iets klopt of niet.

Sommige mediums leggen zich er op toe om informatie met je te delen die ze onmogelijk via een andere bron kunnen hebben. Dat geeft deels een aanwijzing of je met een zuiver medium te maken hebt, maar ook hier geldt: volg je onderbuikgevoel.

Je keuze maken

Kort samengevat komt het er op neer dat je gevoelsmatig zelf ook weet of je bij de juiste persoon zit of niet door op je onderbuikgevoel af te gaan. Als je ook maar een klein beetje twijfelt, ga dan op zoek naar iemand anders.

Je gaat vaak naar een medium als je zoekende bent, dat maakt je kwetsbaar voor mensen die verkeerde belangen voorop hebben staan. Let op je eigen gevoel van veiligheid hierin, dat is de allerbelangrijkste factor in het maken van je keuze voor een medium.

Meer vragen in deze categorie

Naar het blogoverzicht

Naar de homepagina

Loading

Eén gedachte over “Hoe weet je of een medium ‘een goede’ is?”

  1. Ik heb een negatieve kracht in huis die me wakker maakt stompt, geluiden geeft, Wie wil/kan mij helpen om deze kracht naar het Licht te helpen zodat ik mijn rust weer mag hebben/ Duurt al 6 maanden, Huis is 2x grondig gereinigd met salie door ander medium. Met slechts een redelijk resultaat. Medium dat me nu begeleidt kost 100 euro!!! per consult. Beetje veel met alleen aow en wat pensioen.
    Beetje las

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *