Ik twijfel geen seconde aan een hiernamaals maar hoe kom je er nu eigenlijk?

Tipping Point Encaustic Art with Reiki

Je bestaat hier op aarde uit een ziel en een lichaam. Je ziel is verbonden met je lichaam.

Je zou ziel kunnen omschrijven als een unieke samenstelling van energie die bestaat uit een bron van licht en de blauwdruk van de ervaringen die je hebt opgedaan. Deze combinatie geeft een uniek energetisch kleurenpatroon.

Als je komt te overlijden verlaat je ziel je lichaam.

Ik zou willen weten hoe dat overgaan gaat. Is het eng maar komt het goed? Is het als een soort droom?

Onze ziel is gewend om zich te verbinden met een lichaam maar het ook weer los te laten. Dit is een natuurlijk energetisch proces dat zich voltrekt.

Je zou het kunnen omschrijven als een drang die zo sterk wordt dat je alleen maar die drang kan volgen. Dat is niet eng, omdat het in je natuur zit.

Zodra je op het punt staat om je lichaam te verlaten, zijn er overledenen, engelen of lichtwerkers in de buurt om je te helpen naar het licht te komen. Je zou het kunnen zien als je zielshand die vastgepakt wordt om je op te halen. Niemand is dus alleen tijdens die overgang.

Zodra dat gebeurd is, bevind je je in een tussenbestaan. Je kunt kijken naar het leven dat je achtergelaten hebt en op zielsniveau zien welke lessen je wel of niet geleerd hebt.

Blijven ze nog even bij ons en gaan ze daarna verder of is dat meteen?

Als je je als ziel verbindt met een lichaam (bevrucht eitje) kan het zijn dat je daarin bewust een keuze hebt gemaakt of niet. Als het gaat om een onbewuste verbinding, dan zoek je onbewust bij ouders de energie op die je zelf ook hebt. Dat is een natuurlijk energetisch proces.

Als je een bewuste keuze maakt, kies je voor een specifieke ouder of situatie met een bepaald doel. Stel bijvoorbeeld dat een ziel ervoor gekozen heeft om bij deze ouders te komen om ze op een dieper niveau liefde te laten ervaren, dan stopt dat doel niet bij het overlijden.

In beide situaties blijft de energetische verbinding bestaan. Als het gaat om een bewuste keuze voor bepaalde ouders, dan wordt het doel voortgezet na het overlijden.

Vaak gaat het hier over kinderen die lichtwerkers zijn en ervoor gekozen hebben om jou als ouder iets te (blijven) brengen.

Vanuit ons beperkte bevattingsvermogen op aarde kun je maar op één plek tegelijk zijn. Zoals ik het ervaar en gezien heb, zijn we allemaal energetisch met elkaar verbonden. Dat betekent dat de fysieke aanwezigheid niet nodig is om die verbinding te hebben, te voelen en te voeden.

Dat betekent ook dat, mocht de ziel zich na het overlijden opnieuw met een nieuw lichaam verbinden, de energetische connectie met jou als ouder intact blijft. De tijd zoals wij die hanteren op aarde tussen het moment van overlijden en het opnieuw geboren worden verschilt per ziel.

Meer vragen in deze categorie

Terug naar het blogoverzicht

Naar de homepagina

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *