Sommige ouders krijgen signalen, andere niet…

Tipping Point Encaustic Art with Reiki

Hoe komt het dat sommige ouders allerlei signalen krijgen van hun overleden kind(eren) en andere ouders niet?

Overleden kinderen kunnen inderdaad signalen afgeven waarmee ze willen laten weten dat ze nog dichtbij zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de zon die plotseling doorbreekt, regenbogen die verschijnen, signalen met elektriciteit en bijzondere gebeurtenissen op specifieke momenten.

Het verschilt per kind

Niet alle kinderen zijn er even goed in om signalen af te geven en sommige kinderen proberen het meer dan andere kinderen. Het heeft naar mijn idee vaak te maken met actieve of juist wat afwachtende aard van de kinderen.

De staat van de ouder

Hoe slechter de ouder er aan toe is, hoe meer het overleden kind signalen zal proberen te geven om de ouder gerust te stellen.

Door het intense rouwproces of bijvoorbeeld schuldgevoelens is er vaak (nog) geen ruimte om een ander perspectief te hebben dan dat je je kind verloren bent en dat het er niet meer is.

Het kost tijd en ruimte om de emoties de te verwerken voordat je daar als ouder een stap in kunt doen en dat is een heel persoonlijk proces dat voor iedere ouder weer anders verloopt.

Je ziet waar je op gericht bent

We zien in het dagelijks leven vooral de dingen waar we op gericht zijn. Als je een nieuwe rode Mazda hebt gekocht, zie je ze ineens overal rijden. Dat betekent niet dat er meer rode Mazda’s op de weg zijn maar dat je vooral daarop gericht bent.

Ik snap dat er ouders zijn die signalen zien in dingen die wellicht geen signalen zijn of andersom….. (het lijkt niet in wel of niet geloven te zitten….

Dingen opvatten als signalen of juist niet heeft ook vooral met je eigen emotionele staat te maken. Als je behoefte heel groot is om signalen te krijgen, zul je daar vooral op gericht zijn, maar tegelijkertijd confronteren signalen je ook met de harde realiteit. Wat mij betreft is het niet belangrijk om te bepalen of je gebeurtenissen terecht als signalen opvat.

De belangrijkste graadmeter is hoe het voelt voor jou als ouder en wat je daar in positieve zin aan hebt.

Als je elke avond wacht op het zien van een vallende ster als boodschap en je ziet die ster niet, realiseer je dan dat het nemen van ruimte voor alles wat je nodig hebt als ouder de beste kans geeft op het werkelijk ervaren van een signaal.

Dat voel je in je hart, zonder twijfel.

Meer lezen in deze categorie

Naar het blogoverzicht

Naar de homepagina

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *