Waar ben jij voor bedoeld?

Jouw unieke puzzelstuk

Ken je dat? Je past niet in de situatie waar je nu in zit (bv werk) maar je weet ook niet waar je dan wel past. Zo’n puzzelstukje in de verkeerde puzzel. De puzzel is een afbeelding van een landschap maar de kleuren die jij hebt passen daar helemaal niet bij.

Je bent niet het verkeerde puzzelstuk, je hebt alleen de juiste puzzel nog niet gevonden.

Hoe vind je dan jouw puzzel?

Sommige mensen weten als kind al wat ze willen worden, maar heel veel mensen weten dat niet. Je leven kan er dan uit gaan zien als een poging om jouw puzzelstukje te laten passen door de vorm, kleur en grootte aan te passen.

Daar word je ongelukkig van, want je raakt jezelf daarin kwijt.

Terug naar de basis

Kijk eens naar je levensloop tot nu toe en vooral naar je jeugd. Als mensen willen weten waar ze hun plek kunnen vinden, dan vraag ik vaak: wat is jouw ouders niet gelukt, ondanks hun inspanningen?

Dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • Emoties durven laten zien
  • Ontspannen in het leven staan
  • Bij zichzelf blijven
  • Op eigen benen durven staan
  • In verbinding zijn

Wat je ouders niet gelukt is, heeft bij jou emoties en conclusies opgeleverd. Je zou jouw startpunt kunnen zien als verder gaan waar jouw ouders dat niet konden. Het pakket aan emoties en overtuigingen zit in jouw rugzak, samen met je vaardigheden.

Emoties en pijn zetten je aan tot actie

Als je met je pijn en emoties aan de slag gaat, voeg je vaardigheden toe aan je rugzak. Daar hebben andere mensen wat aan. Als je ouders niet op eigen benen konden staan en jij hebt dat wel geleerd, dan heb je iets waardevols te brengen aan mensen die dat ook willen leren.

Jouw verborgen schat

Hoe beter je weet wat jouw ervaringen, hoe pijnlijk ook, je gebracht hebben, hoe beter je in beeld hebt wat je te brengen hebt. Een heel belangrijk onderdeel van levensgeluk is het gevoel ergens bij te horen en zinvolle betekenis geven aan het leven van iemand anders.

Zoek de schatten vanuit je ervaringen en je zult veel makkelijker de juiste puzzel voor jezelf vinden om wel gelukkig in te kunnen zijn.

Welke schat herken jij vanuit je jeugd?

Lees hier hoe ik mijn puzzel heb gevonden.

Zelf aan de slag

Naar het blogoverzicht

Naar de homepagina

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *