Deelnemen aan een spirituele beurs

Tipping Point Encaustic Art with Reiki

Vanaf het moment dat je als deelnemer van een spirituele beurs gaat hopen op bezoekers, kunnen er allerlei factoren mee gaan spelen:

  • Je wil je boodschap brengen
  • De kosten van je tafel moet je er minimaal uithalen
  • Veel anderen hebben ook deze motivatie
  • Je zit met veel mensen in een grote ruimte dus er is sprake van heel veel verschillende energie├źn
  • De vraag of je wel goed kunt presteren als je bezoeker aan je tafel zit
  • Andere persoonlijke onzekerheden die het moeilijk maken om je stralende zelf te zijn (en te blijven als je na twee uur nog geen enkel consult hebt gedaan)

De bezoeker komt in het plaatje

De bezoeker is zoekende en moet op grond van gevoel of iets anders een keuze gaan maken voor de juiste persoon uit de rij tafeltjes.

De energie is dan al behoorlijk in de knoop geraakt door de factoren die bij de deelnemers spelen. Iedereen die ook maar een beetje sensitief is, raakt daar behoorlijk in de war van.

Sommige deelnemers kiezen voor de aanpak om de bezoeker te tackelen bij het voorbijlopen (effectief bij mensen die te beleefd of onzeker zijn om nee te zeggen). Andere deelnemers houden zich om verschillende redenen aan de gedragsregels en doen dat niet.

Een deel van de bezoekers is er van overtuigd dat de verlossing te vinden is op deze spirituele beurs en dat een ander het verschil gaat maken omdat ze denken dat zelf niet te kunnen.

Het zou interessant zijn om een kansberekening te maken hoe groot de kans is op grond van deze verschillende factoren dat vraag en antwoord op de juiste manier bij elkaar komen.

De bezoeker neemt plaats

De bezoeker heeft op grond van welke motivatie dan ook een keuze gemaakt.

  • Er valt vanaf dat moment van alles waar te nemen: deelnemers die hun bezoeker absoluut waar voor hun geld willen geven en zich in het zweet werken om dit voor elkaar te krijgen
  • Onzekere bezoekers die in de war raken van de boodschap die ze krijgen
  • Moeite van bezoekers om zich te realiseren dat ze de weg gewezen krijgen maar dat ze zelf actief iets moeten doen in hun proces om die weg ook te kunnen gaan lopen om hun doel te behalen.
  • De energie zakt in de loop van de dag want je kunt niet de hele dag blijven pieken en focus houden. Dit heeft natuurlijk effect op de deelnemers en de bezoekers en vice versa.

Waar ging het ook alweer om?

Natuurlijk is het plaatje dat ik schets geen volledig beeld van de werkelijkheid. Het is een weergave van mijn beleving en waarneming als deelnemer.

Mijn constatering is wel dat zo’n spirituele beurs zou moeten gaan over vraag en antwoord bij elkaar brengen. De deelnemer gaat naar huis met een gevoel van voldoening over het afgeleverde antwoord en de bezoeker heeft concrete middelen in handen om verder te kunnen.

Ik heb op een gegeven moment besloten dat ik met het geschetste plaatje niet uit de voeten kon en ik ging op zoek naar een andere weg.

Over mij

Terug naar de blogpagina

Naar de homepagina

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *