Paranormaal alternatief in de Broodfabriek

Tipping Point Encaustic Art with Reiki

Op 6 april 2019 heb ik na lange tijd een bezoek gebracht aan een spirituele beurs. Hier kun je meer lezen over de reden dat ik dat een tijd niet gedaan heb.

Het was een geweldige ervaring

Ik ben de dag gestart met het versturen van een Reiki schilderij uit de categorie Perfect Match.

Met 11 Reiki schilderijen in mijn kofferbak: zes stuks uit de Tipping Point serie naar de kaarten van de Tipping Point kaartset en zes Reiki schilderijen in verschillende formaten.

In de afgelopen 25 jaar heb ik me toegelegd op het leren communiceren met mijn geleidegids (ik noem het zo) om juiste informatie te ontvangen en door te kunnen geven.

De boodschap van mijn geleidegids is dat deze 11 schilderijen weggegeven worden als cadeau voor mensen die het werk dat ze zelf moesten doen, hebben gedaan en dat ze met dit Reiki schilderij een antwoord krijgen op hun persoonlijke situatie. Met rente.

Op een dag als vandaag weet ik wat er van mij verwacht wordt: go with the flow, trust the process en mijn (interne) oren open zetten om de aanwijzingen over het afleveren goed te kunnen horen.

Voor mij persoonlijk is het allerbelangrijkste de magie van het voelen van de match tussen het juiste schilderij en de ontvanger, want daarmee vindt de magie ook plaats.

De eerste interventie

De eerste actie is er op het moment dat ik (door “toevallige”vertraging op de heenreis) net te laat ben om op het parkeerterrein naast de Broodfabriek te parkeren, dus ik moet uitwijken naar de parkeergarage een stukje verderop.

Daar vind ik wat van….niet zo praktisch met de grotere schilderijen in mijn kofferbak. Ze zijn te zwaar om in een tas mee te nemen over de beurs.

O ja, trust the process….

Waarom wachten….

Ik parkeer mijn auto in de garage en mijn geleidegids zegt dat ik moet wachten in mijn auto (ik houd van opschieten dus ik stond er al zowat naast).

Hij zegt: de eerste persoon die naast jou parkeert, krijgt het eerste Reiki schilderij. Dat vind ik leuk, dus ik wacht met opperste nieuwsgierigheid.

8 (!) mensen proberen te parkeren naast mij maar de ruimte is niet zo groot dus ze rijden ook allemaal weer weg.

Ik post een commentaar op Facebook: de eerste die nu naast mij parkeert, valt in de prijzen. Op het moment dat ik het typ, parkeert een dame met een Fiat 500 (lekker klein) in een vlot tempo haar auto. Ze heeft duidelijk haast.

Het komt vaker voor dat ik mijn boodschap moet zien te brengen in 30 seconden, dus dat is wat ik ook doe bij haar. Ze is geen bezoeker van de Broodfabriek, dus het gratis ticket dat ik heb gaat naar iemand anders.

Ze is volkomen verrast, bedankt me, legt het schilderij in haar auto en weg is ze.

Ik grijns, dit wordt een geweldige dag.

Ik weet het, de hele dag wordt zo

Ik loop naar de Broodfabriek (ook weer niet zo ver van de parkeergarage vandaan) en vanuit mijn enthousiasme sta ik al bijna binnen. Mijn geleidegids zegt me te wachten op degene die het gratis ticket moet ontvangen.

Ik stop, draai me om en er komen twee dames aangelopen. Ik vraag of ze al een ticket hebben (nee natuurlijk 🙂 en ik leg uit dat ik een gratis kaartje heb. Ik geef het aan een van de twee dames en ze is helemaal sprakeloos ervan. Niks is zo leuk als mensen verrassen met een vrijblijvend cadeautje en ik weet het: de hele dag wordt zo.

Ik loop naar binnen en wacht op instructies, onderwijl voelend wat de energie van de ruimte is. De instructie is: koffie halen (love that one!)

Tussen de regels door

Ik sta in de rij, wacht geduldig en voel de volgende match: de dame achter mij. ik zeg gedag en zie dat ze samen met iemand anders is. Ik wacht af tot ze afgerekend heeft en loop achter hen aan. Ik spreek ze aan bij het tafeltje waar ze gaan zitten en leg uit dat ik naar deze beurs gekomen ben om Reiki schilderijen cadeau te geven.

Om privacy redenen vertel ik niet wat de inhoud van het gesprek was, maar voor mij was het een moment (opnieuw) van trust the process ook al lijkt de buitenkant niet te kloppen.

Ik sluit het gesprek af en drink mijn koffie op. Tijd om de beurs op te gaan, maar eerst nog een aanwijzing dat één van de schilderijen terecht moet komen bij de man die bezig is met een Indiaanse fluit.

Nu nog niet, later wel.

Ik zie een deelneemster zitten die Tarot kaartleggingen doet, dat is voor later.

Er is tijd genoeg

Ik ga de beurs op en strijk neer bij een deelneemster. Ook zij ontvangt een Tipping Point schilderij en sensitief als ze is, voelen we direct de connectie met elkaar. Dat is ook het thema van het gesprek en…trust the process (hmm die had ik eerder gehoord vandaag…)

Dit Tipping Point schilderij is tegen een ander schilderij aangemaakt met de naam een nieuwe vriendschap. Tsja, dat dus.

Tijdens het koffiedrinken eerder had ik al een dame gespot, ik zie haar opnieuw voorbijlopen en ik weet welke match dit is, dus ik vervolg mijn pad.

De overval

Ik spreek haar aan, ze is samen met twee andere dames. Ik vraag haar of we even ergens kunnen gaan zitten. Het overvalt haar (begrijp ik) en de twee dames die erbij zijn voelen zich een tikje ongemakkelijk.

Ik probeer ze onderweg naar de koffietafel gerust te stellen. Ik realiseer me heel goed dat dit een onverwachte gebeurtenis is op zo’n spirituele beurs.

Ik geef de gezelschapsdames beiden een Tipping Point schilderij met uitleg en de dame die overblijft matcht op een schilderij dat nog in mijn auto ligt.

We spreken af dat we elkaar een uur later op dezelfde plek treffen zodat ik de tijd heb om het schilderij uit de auto te halen. Zij heeft zo ook even de tijd om deze verrassende interventie te laten bezinken.

Mensen zijn (logisch) ECHT niet gewend om een vrijblijvend cadeau te ontvangen zonder tegenprestatie of addertje onder het gras en met zo’n persoonlijke insteek. Het moet voor mensen voelen alsof ik out of the blue ineens van een wolk op hun bordje ben komen vallen…

Voor mij is dat genieten, want ik ben natuurlijk WEL gewend om dit te doen en dus te kunnen anticiperen op de verwarring van de ander. Eerlijk is eerlijk, deze verwarring helpt geweldig om een authentieke connectie te leggen met de ander omdat er stomweg niet de tijd is om een afweermechanisme op te trekken.

En mijn liefde voor dit werk en het afleveren van een liefdevol antwoord is heel erg groot. Het kan niet anders dan dat de ander dat voelt, hoe raar dat ook is als dat out of the blue van een vreemde komt.

Vertrouwen

De symboliek van het schilderij dat ik uit de auto ga halen is vertrouwen, dat vind ik een hele plezierige boodschap om te leveren. Het betekent dat de ander het werk al heeft gedaan, geen nieuwe investeringen meer hoeft te doen en dat er van buitenaf een hele expliciete boodschap komt: vertrouw op jezelf en het proces, het komt goed.

Ik ga het schilderij graag uit de auto halen en de afstand tot de parkeergarage is ineens totaal geen factor meer.

Ik loop richting uitgang maar krijg eerst het signaal om het 6e Tipping Point schilderij uit te leveren aan de man met de Indiaanse fluit. Hij staat niet achter zijn kraam met producten dus ik wacht geduldig. Ik zie een prachtige hanger van een libelle. De man komt aanlopen en ik wijs de hanger aan die ik wil kopen. Daarna vraag ik of ik even achter de kraam mag komen.

Ik lever het schilderij met boodschap en ik zie dat de boodschap aankomt. Weer het thema vertrouwen in jezelf en het proces.

Change of plans

Tijd om het schilderij uit de auto te gaan halen. Door de ruimte die ontstaan is in mijn tas passen er drie schilderijen uit de auto in van het kleinere formaat. Ondanks dat er een schilderij bijzit dat waarschijnlijk niet uitgeleverd kan worden op de beurs omdat het voor iemand is die door omstandigheden niet aanwezig kon zijn (volgens de informatie van de geleidegids) neem ik het toch mee.

Ik heb nog ruim tijd voordat ik de afspraak met de drie dames heb, dus ik ga zitten bij de dame die de Tarot kaarten legt. Het consult laat zich omschrijven als concreet en bevestigend, het tikt het laatste niveau aan om een belangrijke persoonlijke beslissing te gaan uitvoeren.

We raken aan de praat over mijn missie voor de dag en ze zegt: er is 1 schilderij wat je niet verwacht te leveren hier, het zal je verrassen maar het gaat toch gebeuren….

De belangrijkste boodschap

We ronden het consult af en de drie dames met wie ik afgesproken heb komen precies op hetzelfde moment aanlopen als ik.

De tijd die er tussen heeft gezeten heeft de ontvangster van het schilderij de tijd gegeven om de boodschap te laten zakken.

Het geeft mij de ruimte om de belangrijkste strekking duidelijk te maken: de commerciële waarde van het schilderij heeft ze al betaald op een andere manier, met rente.

Dus toch wel

Ik loop een rondje met de twee overgebleven schilderijen en inderdaad, ik voel een match met het schilderij dat ik niet verwachtte te leveren. Ik twijfel, check nog een keer of het klopt maar ik moet echt zijn bij de man die ik net voorbij gelopen ben.

Ik ga zitten en zeg gelijk dat ik voor iets anders kom dan hij denkt. Als ik heb uitgelegd wat mijn missie is voor die dag, zegt hij gelijk dat hij eigenlijk niets met schilderijen heeft. Hij wordt onderbroken door de aanwezigheid van een klant.

Ik leg hem uit dat hij niet direct de ontvanger is maar degene zal zijn die het schilderij aan de juiste persoon gaat geven. Daar ontstaat de opening voor het gesprek weer. Ik geef hem een beschrijving van de persoon in kwestie en er daagt hem niets. (geeft niks en deliveren zal ik….)

Ik geef hem het advies er niet te diep over na te denken, het schilderij mee te nemen en de ontvanger zal zich op het juiste moment aandienen.

Ik laat het schilderij zien en hij reageert verrast: “o dat vind ik eigenlijk wel mooi”. Zijn enthousiasme is groeiende en trekt de aandacht van de andere deelnemer die intussen zijn eigen gesprek heeft afgerond. We raken kort in gesprek maar voordat dat gesprek wordt afgerond strijkt er een echtpaar neer op de stoelen.

Alles wordt geregeld

Ze geven aan dat ze geen klant zijn….ik weet waar ze voor komen.

We raken in gesprek. Het is tijd om het laatste schilderij uit te geven en daar zit een persoonlijk verhaal van mij aan vast. We hebben een leuk gesprek over spiritualiteit, dat toeval niet bestaat en dat meten weten is.

Ik ben een gepassioneerd medium maar ik ben net zo gepassioneerd op het aanbieden van concrete antwoorden in plaats van zweverige onzin of onduidelijkheid.

Altijd leuk om een volledige aardse benadering te ventileren van spiritualiteit en wat dat voor mij betekent. De man van het echtpaar zegt bijna niets maar knikt des te meer. Iets in mij zegt mij dat ik van deze mensen nog iets ga horen na de beurs.

Mijn missie zit er op, er liggen nog twee schilderijen in mijn auto maar de ontvangers daarvan ga ik niet op de beurs treffen.

Ik loop terug naar de dame van de Tarotlegging en laat haar de lege tas zien. We verstaan elkaar.

Ik schuif nog even aan bij de deelneemster waar ik aan het begin van de dag zo’n mooie connectie mee heb gemaakt en ze biedt me een broodje aan. Ik ben zo vervuld geweest van de dag dat eten nog niet aan de orde was geweest (behalve chocolade paaseitjes).
We nemen afscheid met de belofte van een weerzien.

Ik loop de trap af richting uitgang en ik voel me geweldig.

Ik ben dankbaar naar mijn geleidegids dat hij het geduld opbrengt met mijn eigenwijsheid en soms slecht te controleren vuur van mijn enthousiasme.

Ik ben dankbaar voor alle cadeautjes die ook voor mij op mijn pad zijn gekomen vandaag.

Ik ben dankbaar dat ik specifiek dit soort boodschappen mag brengen naar mensen die het zo ontzettend VERDIEND hebben.

Ik ben dankbaar voor mijn volharding in het willen blijven leren ondanks de tendency by nature om me door niemand iets te laten vertellen of wijsmaken.

Ik ben dankbaar (en trots) dat ik in wat voor omstandigheden dan ook mijn normen en waarden op dit niveau heb weten te houden. Als je je bezig gaat houden met spiritualiteit is ethiek vanaf dag 1 aan de orde en dat ben ik nooit vergeten.

Ik ben dankbaar dat ik het lef heb om reguliere wegen over de schutting te gooien en te gaan voor wat echt het allerbelangrijkst is voor mij, ook al ziet dat er soms niet bepaald logisch uit.

Ik ben dankbaar voor de I am meditatie die ik sinds een tijd ben gaan gebruiken, vooral het onderdeel ik doe niets, niets, niets. Het heeft mij de vaardigheid gegeven om de ruimte te geven aan meant to be.

Over mij

Meer over Reiki

Terug naar het blogoverzicht

Naar de homepagina

Loading

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *